Cursus Eelde

 


Cursus:

Vrijdagmiddag 9, 16 en 23 februari, 9, 16 en 23 maart en  6 en 13 april van 14.30-15.30 uur. Geen les in de voorjaarsvakantie van 24 februari t/m 4 maart en op Goede Vrijdag 30 maart.. Minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers.

Kosten: € 64,-.
In de mooie stille zaal van Buurthuis Westend,
Kooiweg 13a in Eelde.

Gaarne opgave vooraf.

Je kunt me mailen
of bellen: 050 – 526 98 96 of op 06-37302745

Tai Chi harmoniseert en vitaliseert lichaam en geest. Tai Chi zorgt voor meer bewustzijn van het lichaam. Er wordt geleerd het lichaam te bewegen zonder al te veel spierkracht te gebruiken: “energiemanagement”.

Qigong

In de lessen doen we ontspanningsoefeningen, visualisaties, Qigong-oefeningen (speciaal voor de gezondheid) en oefeningen in tweetallen. Er zijn oefeningen gericht op de organen, voor de rug, nek en schouders en oefeningen om meer ruimte in het lichaam te geven. De oefeningen doen we staand, lopend, en zittend op een stoel.

Bij de oefeningen in tweetallen leren de deelnemers elkaar om meer bewust te worden van  ontspanning en balans. De lessen zijn gebaseerd op de Chinese Ochtendgymnastiek van Lies Bijl, de Tai Chi Tao, de Healing Tao, Tai Chi Chuan , Chi Neng Qigong en Nature Tai Chi. Tai Chi Chuan wordt vaak beoefend in parken in China en in landen daaromheen. En ook steeds meer in Nederlandse parken, zoals  het Noorderplantsoen.

Tai Chi is een prettige en verantwoorde manier om gezond oud te worden.